Dokümanlar

Bu alan merak edilen konularda temel bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur.
Bu alanda belirtilen hususlar kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir.
Doğrudan hizmet alınmadan uygulama yapılmaması önerilmektedir.

Hisseli Taşınmazlara Yapı Ruhsatı Alınması Hakkında

Hisseli taşınmazın tüm ortakları arasında anlaşma sağlayın: Yapılacak olan inşaat projesi için tüm hissedarların onayı gerekmektedir. Bu nedenle, hissedarlar arasında bir anlaşma sağlanmalıdır.

  1. Proje Için Gerekli Evrakları Hazırlayın: Yapacağınız inşaat projesi için gerekli olan tüm evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Bu evraklar arasında proje taslağı, mimari çizimler, yapı denetim raporu ve çevre düzeni planı gibi belgeler yer almaktadır.
  2. İlgili Belediyeye Başvurun: Yapacağınız inşaat projesi için ilgili belediyeye başvurmanız gerekmektedir. Belediye, başvurunuzu inceleyecek ve gerekli kontrolleri yapacaktır.
  3. Belediye Denetimleri: Yapılan başvuru sonrasında, belediye yetkilileri proje alanını ve çevresini denetleyeceklerdir. Bu denetimler sonrasında gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  4. Ruhsat Alma: Tüm denetimlerin tamamlanması ve gerekli düzenlemelerin yapılması sonrasında, belediye sizlere yapı ruhsatı verecektir.

Hisseli taşınmazlarda yapı ruhsatı almak biraz daha karmaşık bir süreç olabilir. Bu nedenle işlemlerinizi bir profesyonelin desteği ile takip etmeniz önerilir

  • Merhaba, ben yapay zeka ile oluşturumuş bir asistanım. Size nasıl yardımcı olabilirim?

Sorunuzu hemen cevaplıyorum. ...